Lindeballejagt.dk blog

Lindeballejagt.dk blog

Om os

Annexgaardens Jæger er en lille flok natur nørder, der bruger en masse tid og penge på, at passe på og se lidt vildt.
Hvis I har forslag til noget nyt eller ændringer, så send mig en email: ejnar@lindeballejagt.dk

Ræv

En god historiePosted by Ejnar Askholm Wed, April 12, 2017 17:59:19
Hej

Jeg har lige modtaget denne

Hejsa,

Her har du lige et billede af ræven, som jeg skød i lindeballe ved fiskesøerne

Mvh

Michael Jensen


Hilsen Ejnar

 • Comments(0)//blog.lindeballejagt.dk/#post61

Tak

Min meningPosted by Michael Jensen Sat, January 28, 2017 23:18:00
Hej
Jeg vil blot takke for tiden i Lindeballe. Det er med blandede følelser jeg takker af. Men jeg brænder for schweiss arbejdet og vil gerne dyrke det mere og det er ikke foreneligt med jagten som sådan, desværre.
Jeg håber at jeg har bidraget med lidt "vellyd" smiley både før og efter jagten. Jeg har gjort et forsøg i det mindste smiley.
Jeg kan kun sige at Lindeballe er det bedste konsordie jeg har været med i, af dem jeg har været medlem af.
Måske jeg fortryder og vender frygtelig tilbage smiley. ellers er verden jo lille og man ved jo aldrig hvor man mødes.
Men Knæk og bræk for fremtiden. • Comments(2)//blog.lindeballejagt.dk/#post60

Fiskesøerne

Nyt fra redaktørenPosted by Ejnar Askholm Mon, November 21, 2016 12:02:17
Hej

Der er lagt et billede op af området fiskesøerne og Annexgårdens skov.
Vil I kontrollere om det er lig med virkeligheden?

 • Comments(0)//blog.lindeballejagt.dk/#post59

haretramp

En god historiePosted by Michael Jensen Sun, October 23, 2016 19:23:08
Har I ingen røver historier fra de første 2 jagter, eller har i bare "drevet" den af... smiley

 • Comments(0)//blog.lindeballejagt.dk/#post58

Udsætning

Nyt fra redaktørenPosted by Ejnar Askholm Fri, July 08, 2016 15:38:24

Har du styr på udsætningen?

Det er sæson for udsætning af fjervildt, og derfor er der god grund til at repeterer lovgivningen på området. Danmarks Jægerforbund har lavet en video om udsætning, som opremser det vigtigste.

Skrevet af: Niels Søndergaard, Danmarks Jægerforbund, 07. juli 2016

Foto af: Thomas Iversen, Danmarks Jægerforbund

Landet over er udsætning af fjervildt allerede godt i gang eller ved at blive forberedt. Udover at biotopen skal være klar til at modtage vildtet, skal udsættere huske at føre optegnelser over udsætning af fjervildt. Det er faktisk lovpligtigt. Alle personer, der sætter fjervildt ud i naturen, skal nemlig foretage optegnelser over udsætningen. Optegnelserne skal indeholde informationer om dato og sted samt art og antal udsatte fugle. Danmarks Jægerforbund har udarbejdet en skabelon til dette, som kan hentes her.

Som vi tidligere har informeret om, så er Fødevarestyrelsen i fuld sving med deres kontrol af sporbarhed hos importører og modtagere af fjervildt, der indfører fasaner, agerhøns eller gråænder fra f.eks. Polen, Sverige og Frankrig. Formålet er at sikre, at det fjervildt, der indføres til opdræt og udsætning i Danmark, kan spores i tilfælde af udbrud af smitsomme sygdomme. Se mere her.

 • Comments(0)//blog.lindeballejagt.dk/#post57

Stige

Min meningPosted by Michael Jensen Sun, June 26, 2016 20:24:06
Hej
Jeg har jagten i vester Amlund, men da jeg kom og ville benytte stigen i Lysningen var den åbenbart flyttet, jf oversigt. det er ikke OK. Hvor er den flyttet hen.

 • Comments(5)//blog.lindeballejagt.dk/#post56

Ændring

Nyt fra redaktørenPosted by Ejnar Askholm Mon, May 16, 2016 13:59:07

Hej

Bemærk der er efter aftale ændret på arealet på Gødsbølgaard og Godrum, således at de to områder ikke er med i bukkeplanen • Comments(0)//blog.lindeballejagt.dk/#post55

Skyd ikke GPS-mårhunde

Nyt fra redaktørenPosted by Ejnar Askholm Fri, May 13, 2016 16:59:04

Skyd ikke GPS-mårhunde under bukkejagten

Mårhunde må reguleres året rundt, og jægere på årets bukkejagt må derfor hellere end gerne skyde mårhunde, hvis der opstår mulighed for det. Men skyd ikke mårhunde, der bærer halsbånd. Det er nemlig de såkaldte Judasdyr, som hjælper til i kampen mod den invasive art ved hjælp af GPS-sendere.

Skrevet af: Naturstyrelsen, 13. maj 2016

Alle oplysninger om sete mårhunde er nyttige. Mårhundene er forholdsvis lette at fange i fælder i sommertiden, og har man først fanget én, så kan magen oftest fanges via påsætning af GPS halsbånd på den fangne og pejling et par dage efter.

Parrene finder næsten altid hurtigt sammen igen.

Skydes en mårhund kan udsætning af judasdyr af samme køn give tilsvarende resultat. Der findes i dag i alt 20 Judasdyr med GPS-halsbånd. Vedlagt ses et kort med de positioner, som judasmårhundene havde d. 13 maj. 2016.

Må reguleres året rundt
Hvis man ser eller skyder en mårhund, bedes man ringe til en af Danmarks Jægerforbunds mårhundereguleringsjægere. De kan hjælpe med at rådgive om den videre indsats. Se tlf.nr. og e-mail her

Man kan også ringe til Naturstyrelsen Blåvandshuk, der håndterer judasmårhundene i samråd med mårhundereguleringsjægerne tlf: 72 54 30 00 evt. e-mail: blh@nst.dk

Den officielle jagttid på mårhund løber fra 1. september til 31. januar for alle jægere. Mårhund må derudover reguleres året rundt.

Halvanden time før og efter
Regulering kan ske ved beskydning og ved fældefangst. Regulering med skydevåben må foretages fra 1½ time før solopgang til 1½ time efter solnedgang.

Mårhunde må reguleres fra skydetårne og platforme – også med haglgevær. Der må reguleres ved foderplads, og det er tilladt at anvende kunstigt lys til reguleringen.

Læs mere om mårhunden her • Comments(0)//blog.lindeballejagt.dk/#post54

Katte

Nyt fra redaktørenPosted by Ejnar Askholm Fri, May 13, 2016 09:04:58

Katte i naturen

Hjælp med at kortlægge forekomst af katte i naturen. Bukkejagten giver anledning til, at mange jægere bruger meget tid i naturen, og der er dermed en oplagt mulighed for at få registeret omfanget af tamkatte i naturen.

Danmarks Jægerforund vil derfor opfordre alle danske jægere til at registrere de katte, som I observerer i naturen i den kommende tid.

Observationerne skal registreres via Naturbasen, der er en app til smartphones. Se mere her: http://www.fugleognatur.dk/forum/show_message.asp?MessageID=1314232&ForumID=50

Sådan gør du

Du skal have adgang til en smartphone, hvorefter du gør sådan:

Register dig på Fugle og nn<atur: http://www.fugleognatur.dk/add_user.aspx

Download appen til din smartphone via App store eller: https://itunes.apple.com/dk/app/naturbasen/id531282316?mt=8&ign-mpt=uo%3D4

Indberet din registrering - søg efter Tamkat og Registrer.

Danmarks Jægerforbund vil i samarbejde med Fugle og Natur udtrække observationerne, så vi får et overblik over omfanget af katte i den danske natur.

Samtidig vil vi også gerne slå et slag for, at jægere også hjælper med at registrere observationer af planter og dyr i den danske natur.

Spørgsmål kan rettes til Niels Søndergaard, jagtfaglig chef hos Danmarks Jægerforbund på tlf. 21 94 59 90.

 • Comments(0)//blog.lindeballejagt.dk/#post53

Kiki

En god historiePosted by Michael Jensen Tue, May 03, 2016 20:50:54
Jeg var til DRK´s DM i vildspor i weekend, som stifinder og hornblæser.

Kun 6 ud af 11 hunde kom igennem sporene. som var 2000m. lange og med 6 elementer indlagt.
Kiki gennemførte et spor, som en af førerne kun nåede 250m ud af før han blev stoppet.

For en måned siden fik hun 1. præmie på 40t/1000m og prøvens bedste, så jeg blev lige lidt stolt.
NB: På dagen slog jeg DK mesteren fra DM ;). Men ingen tvivl hun og Watson er super dygtige. Forskellen var at jeg løste en weidergang det gjorde hun ikke, hun tog den direkte vej, men sådan er konkurrence :)

Min plan er nu at træne op til Schweisshundeforeningens eliteprøve i september og evt til DKK DM i august.

 • Comments(0)//blog.lindeballejagt.dk/#post51

Velkommen til JægerNyt nr. 13, 2016

Nyt fra redaktørenPosted by Ejnar Askholm Fri, March 18, 2016 09:03:17

VFR har sat retning
På Vildtforvaltningsrådsmødet tirsdag den 15. marts 2016, traf rådet den første beslutning om retning for fremtidens hjortevildtforvaltning. Denne proces har kørt intensivt siden september 2014, hvor der er arbejdet på at finde en løsning for forvaltningen af kronvildtet, men det er, som de fleste af jer ved, en opgave, der har været i gang siden 1999.

Selve referatet fra Vildtforvaltningsrådsmødet er ikke udarbejdet i skrivende stund, men som du måske så, blev der i går bragt en nyhed på hjemmesiden om emnet, som du kan finde her.

Da historikken i hele debatten om hjortevildtforvaltningen er ganske lang og ganske kompleks, er der udarbejdet en historisk oversigt som du finder her. Dette er version 1, og den vil over tid blive opdateret med flere fakta og mere information om processen.

Jagttider
Ud over hjortevildtet blev de første drøftelser i jagttidsprocessen indledt, hvor du kan følge med her.

Udsætning
Arbejdet med at revidere det tidligere udsætningsforlig er også så småt gået i gang, og lige som du kan følge jagttidsarbejdet på hjemmesiden, er der også en underside for dette område under udarbejdelse. • Comments(0)//blog.lindeballejagt.dk/#post50

Sidste jagt

Min meningPosted by Michael Jensen Wed, February 24, 2016 17:44:47
Hej, ville bare lige høre hvordan den sidste jagt gik. Der er jo ikke kommet et indlæg under jagten som der plejer smiley

 • Comments(1)//blog.lindeballejagt.dk/#post45

Fodring

Min meningPosted by Michael Jensen Sun, January 17, 2016 22:19:44

Hej

Jeg har et lille opstød. Jeg har lige været nede for at fodre i weekenden, også denne gang var der meget lidt i tønderne (ved hytten), men fik da fordelt lidt i nogle af tønderne. Det var samme situation sidste gang jeg skulle fodre.

Jeg vil ikke pege finger af nogen, men det er da meget nemt at sende Kim en besked om at de er tomme, ellers tæt på at være tom. ellers så kan man jo bruge dette forum.

NB: den tønde som står i spidsen ved fiskesøerne er væk, for øvrigt. Er den blevet flyttet eller er den stjålet?

 • Comments(4)//blog.lindeballejagt.dk/#post44

Riffletræning

ForslagPosted by Ejnar Askholm Mon, January 11, 2016 17:00:25

På vegne af Carsten Lynggaard

Hej jagtkammerater,

Jeg, (vaaj.dk) starter riffeltræning op i Vingsted lørdag 6.feb. kl 9.00.12.00 og derefter hver lørdag i foråret.

Der kan skydes på 100-200-300 meter på indskydnings skiver buk, ræv og gris.

Hjortebanen åbnes hvis der nok til det.

I er alle velkomne på banen og medbring gerne andre jægere og har I nogen ikke jægere, der gerne vil afprøve om riffelskydning er noget for dem

Kan jeg nemt arrangere det også, jeg vil dog gerne lige vide det så jeg kan medbringe egnede rifler til formålet.

Mvh.


Carsten Lynggaard

PS, så er der ingen undskyldninger for ikke være i form til den 16. maj! • Comments(0)//blog.lindeballejagt.dk/#post43

Guldsjakal

Nyt fra redaktørenPosted by Ejnar Askholm Tue, October 20, 2015 17:06:06

Så må vi se om der bliver jagttid på guldsjakal og på Muntjac!

Den guldsjakal, der blev påkørt ved Karup for godt en måned siden var formentlig vild. Den var ikke kastreret og manglede ikke sine testikler, som først antaget. Det viser den obduktion, som DTU Veterinærinstituttet har lavet for Naturstyrelsen.

Havde den været kastreret, ville det formentlig betyde, at den var undsluppet fra fangenskab, vurderer Naturstyrelsen.

- Sjakalen har efter alt at dømme selv fundet vej til Danmark. Og det er ikke så underligt, for guldsjakalen er i fremgang flere steder i Europa, og den spreder sig til nye områder, siger specialkonsulent Hans Erik Svart fra Naturstyrelsen.

DNA-prøver foretaget af DCE, National Center for Miljø og Energi, Aarhus Universitet, viser, at den fundne sjakal ligner de sjakaler, der er observeret i Polen. Er sjakalen kommet til Danmark ved egen hjælp, så er den nye art Danmarks næststørste rovdyr – kun overgået af ulven.

Ud over Polen lever der blandt andet sjakaler i Litauen, Østrig og Tjekkiet, og der er også set enkelte eksemplarer i Tyskland.

Hvis guldsjakaler selv indvandrer til Danmark, vil den blive regnet som en naturlig dyreart på linje med hjemmehørende rovdyr som ræv og ulv.

Når man i første omgang troede, at guldsjakalen manglede testikler, skyldtes det, at de ikke var synlige, men de var altså blevet knust som følge af den voldsomme påkørsel af dyrets bagparti.

En sjakal bliver 60 til 110 centimeter lang og vejer mellem syv og 15 kilo

Den kinesiske muntjak eller Reeve's muntjak, som den også kaldes er en lille asiatisk hjorteart. Den er omkring 40-45 cm høj og vejer 11-28 kg
 • Comments(0)//blog.lindeballejagt.dk/#post42
Next »