Lindeballejagt.dk blog

Lindeballejagt.dk blog

Om os

Annexgaardens Jæger er en lille flok natur nørder, der bruger en masse tid og penge på, at passe på og se lidt vildt.
Hvis I har forslag til noget nyt eller ændringer, så send mig en email: ejnar@lindeballejagt.dk

Guldsjakal

Nyt fra redaktørenPosted by Ejnar Askholm Tue, October 20, 2015 17:06:06

Så må vi se om der bliver jagttid på guldsjakal og på Muntjac!

Den guldsjakal, der blev påkørt ved Karup for godt en måned siden var formentlig vild. Den var ikke kastreret og manglede ikke sine testikler, som først antaget. Det viser den obduktion, som DTU Veterinærinstituttet har lavet for Naturstyrelsen.

Havde den været kastreret, ville det formentlig betyde, at den var undsluppet fra fangenskab, vurderer Naturstyrelsen.

- Sjakalen har efter alt at dømme selv fundet vej til Danmark. Og det er ikke så underligt, for guldsjakalen er i fremgang flere steder i Europa, og den spreder sig til nye områder, siger specialkonsulent Hans Erik Svart fra Naturstyrelsen.

DNA-prøver foretaget af DCE, National Center for Miljø og Energi, Aarhus Universitet, viser, at den fundne sjakal ligner de sjakaler, der er observeret i Polen. Er sjakalen kommet til Danmark ved egen hjælp, så er den nye art Danmarks næststørste rovdyr – kun overgået af ulven.

Ud over Polen lever der blandt andet sjakaler i Litauen, Østrig og Tjekkiet, og der er også set enkelte eksemplarer i Tyskland.

Hvis guldsjakaler selv indvandrer til Danmark, vil den blive regnet som en naturlig dyreart på linje med hjemmehørende rovdyr som ræv og ulv.

Når man i første omgang troede, at guldsjakalen manglede testikler, skyldtes det, at de ikke var synlige, men de var altså blevet knust som følge af den voldsomme påkørsel af dyrets bagparti.

En sjakal bliver 60 til 110 centimeter lang og vejer mellem syv og 15 kilo

Den kinesiske muntjak eller Reeve's muntjak, som den også kaldes er en lille asiatisk hjorteart. Den er omkring 40-45 cm høj og vejer 11-28 kg
  • Comments(0)//blog.lindeballejagt.dk/#post42